myDanmark.com Tilføj en ny tjeneste Kontakt
Søg service:
Populære byer
København K  Århus C  Roskilde  Frederiksberg  Odense C  Horsens  Brøndby  Glostrup  Aalborg  Valby  Odder  Randers  Svendborg  Vejle  Rødovre  Kolding  Silkeborg  Sønderborg  Fredericia  Haderslev 
Annoncer:
9800 Hjørring Skolevangen 25

Hjørring Gymnasium Og Hf kort

Hjørring Gymnasium Og Hf


Telefon: 98 92 24 33

  

Websted (hj-gym.dk)


E-mail-adresse: [javascript protected email address]



Annoncer

Hjørring Gymnasium og HFs mission er at bidrage til en udvikling i Hjørring og omegn ved at tilbyde et bredt grundlag for en videregående uddannelse.


Tjenesteydelseskategorier

hjørring  gymnasium  gymnasie  gymnasial  uddannelse  ungdomsuddannelse  undervisning  htx  hf  studenter  

Relaterede Services

Annoncer
Rektor Elsebeth Austin blogger om livet på Hjørring Gymnasium og HF-kursus. Læs rektors blog her .

Rygefri skole

Fra og med 15. august, hvor den nye rygelov træder i kraft, er der totalt rygeforbud på hele skolens område: inde såvel som ude.

Digitalt skoleblad

Læs Hjørring Gymnasiums skoleblad i en digital udgave her .

Velkommen til alle brobyggere

Vi modtager i ugen før og i ugerne efter efterårsferien ;flere hold brobyggere fra folkeskolerne. De skal i en kort periode gå i skole hos os for at få en smagsprøve på gymnasiets fag, emner og studiemiljø.
Vi har tilrettelagt et særligt program, hvor brobyggerne møder både faglærere, studievejledere og Elevråd, og ;der bliver mulighed for at prøve fag af og stille alle de spørgsmål, som kan hjælpe med at ;beslutte valget af ungdomsuddannelse ;til foråret.
Velkommen til brobyggerne ;og rigtig god arbejdslyst!

Coopermesterskabet blev afholdt fredag 29.09 med mange løbeglade drenge og piger på Stadion i acceptabelt vejr på trods af høj vand- og mudderstand på banen.
Drengenes pokal blev et uhyre tæt race mellem Søren Bak 3z og Rasmus Pedersen 3m med førstnævnte som vinder med distancen 3410 meter blot 10 meter foran Rasmus.
Hos pigerne blev Ditte Thomsen 2c en klar vinder med distancen 2825 meter foran Anna Grønkjæ
Bedste klassepar blev Søren Bak og Katrine Grøn 3z med 5850 mete
3b løb 39km 965meter som bedste klasse - ovenikøbet med meget forskellige stilarter.
Der var en fin opbakning fra skolens elever med hujen og hejen til dette traditionsrige skolemesterska
;
;
;
;

I denne uge har 3.l udvekslingsbesøg fra vores spanske partnerskole, som ligger i Galicien. Mandag den ;25. sept. bød vi velkommen til 26 elever og tre lærere, som i denne uge møder Danmark og den nordjyske kultur for første gang.
Der var stor gensynsglæde og ret hurtigt gik snakken på spansk, mens maden fra 3.l's lækre, hjemmelavede ;buffet blev spist.
Der er lagt et varieret program for ugens besøg med undervisning, lanciers, besøg til landsdelens seværdigheder foruden samvær i værtsfamilerne - og en smuttur til Sverige bliver der også tid til.

Atter i år har 16 elever været i København for at se på kunst og arkitektur.

I løbet af en weekend nåede eleverne både at besøge Statens Museum for Kunst, Glyptoteket og Thorvaldsens Museum og at vandre rundt i Københavns gader for at blive sat grundigt ind i byens arkitektur og historie.

Foruden alle de verdenskendte kunstnere på de tre kunstmuseer - bl.a. Matisse på Statens Museum for Kunst - blev eleverne på turene i byen introduceret for navne som: Struense, Frederik d. 3, Niels Juel, Georg Brandes, Saly, Henning Larsen, Absalon, Hans Schack, Christian d. 4, Harsdorff, Tordenskjold, Frederik d. 5, Eigtved, H.C. Andersen, Meldahl, Tietgen, Holberg, C.F. Hansen, Oehlenschläger, Olfert Fischer … for blot at nævne nogle af dem

En rigtig dannelsestur!
;

Skoleåret er nu godt i gang, og Søndagsskolen er naturligvis også tilbage. En god flok elever var denne søndag mødt op på gymnasiet for at hjælpe hinanden med lektierne, mens der var gratis kaffe og brød, og lidt hyggelig musik i højttalerne.
Søndagsskolen vender tilbage hver måned.
Klik også ind på Facebook og synes godt om siden her .

Fredagens HJØRRING LIVE blev en stor succes! 3500 studerende fra Hjørring prægede hele dagen bybilledet med farver og fest. Mange havde lagt et stort arbejde i forberedelserne, og på selve dagen var der god stemning og den rette konkurrenceånd, mens der blev dystet mellem 135 hold/klasser fra de involverede skoler. Dagen sluttede med koncert og fest til midnat.
Uddannelsesinstitutioner og Hjørring kommune fik sagt et flot velkommen til et nyt studieår.

Der er ikke nogen, der nu kan være ;i tvivl om, at vi er godt i gang med at grave ud til opførelsen af skolens nye tilbygning. For hver dag, der går, skrider arbejdet hastigt ;frem, og vi kan alle følge det både inde fra huset og ude fra vejen. Der er stor travlhed i det store hul!

Så er skoleåret godt i gang: de nye elever har gennemgået et aktivt introforløb, hvor de bl.a. har stiftet bekendtskab med den tradtionsrige dans: les lanciers , som det ses på billedet. Nu er skolehverdagen ved at ligne det normale, selv om der stadig afvikles kanoture for de nystartede klasser.

Velkommen til nye elever

Onsdag den 15. august byder vi alle nye elever velkommen til vores skole. ;Vi starter med 9 nye stx-klasser og 2 nye hf-klasser.
Alle nye elever møder på onsdag i skolens festsal kl. 9.00, hvor de vil blive inddelt i klasser. Herefter er der planlagt forskellige introduktionsaktiviteter, herunder møde med skolens Elevråd, foruden fagtimer.
Vi glæder os også til at gense de "gamle" elever, der også møder på onsdag, dog kl. 8.05 i skolens festsal. ;Der er normalt skema fra og med 2. lektion.
Velkommen til et nyt skoleår!
Venlig hilsen
Elsebeth Gabel Austin
Rekto
;

Første spadestik til gymnasiets nye tilbygning!



Den 5. juli 2012 kl. 10 blev det 1. spadestik til gymnasiets nye tilbygning taget. Bestyrelsesformand Nils-Georg Lundberg sagde et par indledende ord om byggeprojektet, der vil tilføje 1600 kvm og forbedre de kreative fags faciliteter.

De to nyudklækkede studenter, Lars Lehmann og Camilla Bertelsen, lagde kræfterne i, da 1. spadestik så skulle tages.

De to studenter hviler ud efter en fin indsats!

De fremmødte fik en hyggesnak over et let traktement.

Den 29. juni blev 333 studenter dimitteret fra Hjørring Gymnasium og Hf-kursus ved to dimissioner .
Studenterne fordelte sig på 11 stx-klasser og 2 hf-klasser, og solen strålede indenfor og efterhånden også udenfor på denne store dag.
Rektors tale til årets dimittender fokuserede på ;betydningen af fællesskabet ved ;ceremonier som symbol på ;transformationer i livet. Desuden talte hun om at vælge ægtheden og ikke give efter for patos-samfundets udvendige følelser, og studenterne blev dimitteret med ordene: "Vær tro mod dig selv, for så kan du ikke være falsk mod andre".
Skolens legat efter Retsassessor Atke og Margit Bentsen uddeles hvert år ved dimissionen til særligt dygtige elever. Legatet, som er på 5.000 kr., blev i år tildelt
Camilla Bertelsen, 2.p
Julie Boelt Hansen. 3.
Jeppe Bast Ketilsson, 3.x
Ved dimissionen kl. 11 deltog også110 jubilarer, som kunne fejre hhv. 40, 50, 55 og 60 års jubilæum. Jubilartalen blev holdt af Kaj Nørholm, som foruden at være tidligere elev og lektor på skolen siden har tilbragt 15 år som rektor på Fyn.
;
;

Årets allerførste student fra Hjørring Gymnasium og Hf-kursus sprang ud kl. 9.00: Anja Vinther, 2.p, afsluttede sin eksamen og fik hurtigt følgeskab af Sara Éidsdottir fra 3.c. De ;to nyudklækkede studenter var med til at hejse flaget, som det er tradition på skolen på denne dag.
Til lykke til dagens studenter - og fortsat god arbejdslyst til de mange, der endnu har en eksamen tilbage før de kan sætte huen på.

Ved fejringen af THULEs 100 års jubilæum gav Klaus Rifbjerg publikum en veloplagt vandring gennem sit forfatterskab gennem et halvt århundrede med tilhørende indblik i tidsånd, holdninger og anekdoter, alt sammen fint styret af samtalepartneren i aftenens kaminpassiar, lektor Peter Michael Laurtzen. De næsten 300 fremmødte kunne dertil ;nyde Rifbjergs oplæsning af udvalgte digte og her også møde kunstneren og mennesket bag.
Skolen havde fået trykt et festskrift, som blev præsenteret af tidligere elev og lærer på skolen, Jens Kjeldsen. Han ;har sammenfattet Thule-foreningens historie i tekst og billeder ;i skriftet, som alle fik et eksemplar af. Publikum fortsatte med at fejre Thule-jubilæet over en forfriskning, hvor man også kunne udveksle minder, godt støttet af udstillingen fra de gamle arkiver.
En uforglemmelig aften, som nu også er på listen over mindeværdige møder med store personligheder i Thule-foreningens 100 år lange ;historie.

4 juni kl. 19.30: Mød Klaus Rifbjerg



I anledningen af elevforeningen THULEs 100 års jubilæum kommer den kendte forfatter og kan opleves i en kaminpassiar med lektor, dr.phil. Peter Michael Lauritzen, ;som har kendt Rifbjerg i mange år. Det sker 4. juni kl. 19.30 på Hjørring gymnasium og Hf.
Der er gratis adgang med billet, der ; kan afhentes på skolens kontor kl. 8-15 indtil torsdag d. 31. maj kl. 15.00. Kan man ikke afhente billetter, kan de reserveres til afhentning inden arrangementets start ved at skrive til adm

@ hj-gym.dk .
Se de seneste indlæg/kommentarer på vores blog "HuskeThule" : Du kan bidrage yderligere til fejringen ved at skrive dine gode og sjove oplevelser fra et Thule-arrangement på HuskeThule , som er den blog, der er oprettet til formålet. Del dine Thule-oplevelser her ;- det har andre allerede gjort!
Elevforeningen Thule startede som en kulturforening, hvor gymnasiets elever samledes om foredrag af kulturpersonligheder. I løbet af årene har foreningen ændret sig til en festforening, som betyder ligeså meget for nutidens elever, som foreningen betød for tidligere generationer af elever, da dens sigte var af mere kulturel og politisk ;karakter.
Klaus Rifbjerg har i årtier været læst af gymnasieelever, og ;med arrangementet den 4. juni ;fejrer skolen Thuleforeningens oprindelige formål ;som foredragsforening. ;I april var der indbudt til en særlig aften for skolens elever med koncert med "Veto", hvormed foreningens nuværende formål blev fejret.
I forbindelse med arrangementet den 4. juni vil der blive mulighed for også at se Klaus Ribjergs digtsamling "Ting og Sager", som ;i 24 indrammede digte med illustrationer pryder skolens administrationsgang. Desuden vil der være en billedudstilling fra de gamle Thuleprotokoller, som findes helt tilbage til foreningens begyndelse. ; ;

Traditionen tro, opførte elever fra 3.g og 2.hf årets revy, hvor de klassevis ;i farverige udklædninger optrådte for skolens elever og ansatte. Sædvanen tro var det kantinedamernes opgave at være jury og udpege en vinderklasse, der fik æren af at lede det efterfølgende sambaoptog gennem byen. Årets vinder blev 3.z.

Sprogambassadører fra Aalborg Universitet

Skolen har i samarbejde med Aalborg Universitet haft besøg af såkaldte " sprogambassadører " i spansk. Det drejede sig om to spanske studerende, ;Arantxa og María, ;der i år er ;Erasmus-studerende på AAU og gerne vil uddanne sig til sprogundervisere i Spanien.
; ; De to studerende deltog i spansktimerne for at styrke vores elevers mundtlige sprogfærdigheder. De ;lavede kommunikative øvelser samt små oplæg og præsentationer med eleverne i mindre grupper. Det var meget motiverende for eleverne at møde "den ægte vare" på deres begyndersprog, og der blev udvist stort engagement i den lidt anderledes sprogundervisning.
; ; Skolen regner med at kunne udvide samarbejdet til at omfatte flere sprog næste år.

Så var der igen Søndagsskole på gymnasiet - søndagen, hvor eleverne kommer og hjælper hinanden med lektierne. Mange elever var denne gang kommet på gymnasiet for at få styr på de sidste afleveringer inden året slutter. Nogle var endda gået i gang med at sortere og bytte noterne til eksaminerne.
Der var som altid gratis brød, kage og kaffe.
Søndagsskolen er kommet på Facebook her . Smut forbi og "synes godt om".

Så er 1c tilbage efter udvekslings- og teambuildingstur til Werder med indkvartering hos elever fra Ernst-Haeckel-Gymmasium. Hjørring Gymnasium & HF Kursus og Ernst-Haeckel Gymnasium har siden midten af 1990'erne haft årlig udveksling.
Werder ligger en times kørsel sydvest for Berlin i delstaten Brandenburg og er perfekt udgangspunkt for udflugter i området. Dette års udvekslingstur bød bl.a. på tur til Potsdam og Berlin og ikke mindst deltagelse i den årlige Baumblütenfest i Werder.
;

Bedste SRP: 1. præmie til Jeppe fra 3.x



Jeppe Bast Ketilsson fra 3.x på Hjørring Gymnasium vandt 1. præmie i kemi i den regionale konkurrence "Nordjyllands Naturtalent 2012".
Aalborg Universitet havde vurderet hans SRP om spændings- kilder og elektrokemi, skrevet i Kemi A og Fysik B, til at være regionens bedste.
Stort til lykke til Jeppe, som her ses ved prisoverrækkelsen i går, lørdag d. 21. april i Aalborg.
;

FORÅRSKONCERT 2012


Et af de sikre tegn på foråret er skolens forårskoncert, som finder sted torsdag den 19. april kl. 19.30 i skolens festsal . Kom og hør musikholdene og skolens orkstre. Der er gratis adgang og masser af stemning ;i kombination med god musikalsk underholdning.
Hvis man kommer i lidt god tid, kan man også nå at se billedkunstholdenes arbejder. De udstiller flere af deres ting, herunder studier af lokalområdets kunstnere, på gangen i tilknytning til skolens festsal. Tag forårsaftenen fri og gå på udstilling og til koncert samtidig!
;

I dag var det første gang der var Søndagsskole på Hjørring Gymnasium & HF.
Søndagsskolen er et nyt tiltag på gymnasiet; det er en elevbaseret lektiecafé - skolen lægger lokaler til, eleverne lægger hjerner til.
Det er tanken, at Søndagsskolen skal være en hyggelig og uforpligtende måde at få lavet søndagslektierne på, samtidig med at man kan komme sig over en eventuel bytur.
Der er brød, stille musik og hygge fra klokken 12:00 - 16:00.
Søndagsskolen bliver en tilbagevendende begivenhed en gang om måneden.
Tjek ind på Facebook her .

Så oprandt dagen: 10 elever fra 2a med deres engelsklærer Anne Fonnesbech og biologilærer Henrik Pedersen har sagt farvel til Danmark for at tage 10 dage til Kina på udveksling.
Familierne foruden rektor var i lufthavnen for at ønske god tur, mens de sidste ting blev checket, før turen via Kastrup så går til Beijing.
Gruppen bliver ved ankomsten til Beijing ;søndag modtaget af ;en repræsentant fra skolen i Shijiazhuang.
Eleverne fra 2a skal så mødes med deres værtsfamilier: et kulturmøde som for alle involverede vil blive en oplevelse for livet.

Første udveksling med Shijiazhuang Foreign Language School

Lørdag den 14/4 sender Hjørring Gymnasium & HF kursus 10 elever og 2 lærere fra 2.a til vores nye venskabsskole i Kina. Skolen hedder Shijiazhuang Foreign Language School og ligger ca 300 km fra Beijing. Opholdet kommer dels til at foregå på skolen og dels i Beijing. ;
Vores elever og andre interesserede har før afrejse forberedt sig grundigt. De har haft 2 x 2 timers undervisning med kinesiske lærere fra Konfuciusinstituttet på Aalborg Universitet. Det har været fint og temmelig svært, men vi håber, at det har rustet dem en smule til den virkelighed, der møder dem i Hebei-provinsen hvor ikke mange taler engelsk.
Eleverne skal bo hos hver deres kinesiske familie. De har sendt billeder og beskrivelser af dem selv til familierne, hvor de skal bo i den uge og har forberedt PowerPoints om dem selv og deres egn, som skal præsenteres foran de kinesiske elever.
;Som noget nyt skal 2.a lave AT6 på tværs af landegrænserne. Emnet er miljø, og det er meningen, at den ene af de deltagende lærere, Henrik V. Pedersen, og eleverne skal samarbejde med en kinesisk biologilærer om at undersøge livsformer i vandløb i egnen omkring Shijiazhuang.
;Vi håber, at de vil kunne kommunikere hjem via den blog, Anne Fonnesbech har oprettet til formålet; se http://blog2010achina.wordpress.com
;Vi venter os selvsagt en del af dette nye tiltag på den internationale front og ønsker både elever og lærere god tur til Kina.

EU-besøg i anledning af det danske formandsskab


I ugen efter påske får skolen besøg af Rikke Mengel-Jørgensen , ;tidligere elev og nu ansat i EU-kommissionen. Anledningen er Danmarks formandskab i EU. I den forbindelse er hun udsendt som dansk ansat i EU-kommissionen som EU-ambassadør på sit gamle gymnasium. Initiativet er led i et bredere initiativ for at udbrede viden om EU.
Igennem årene har Rikke Mengel-Jørgensen arbejdet for afdelingerne for udvidelse, erhvervs- og virksomhedspolitik og handel, hvor hun nu er ansat. Tirsdag, onsdag og torsdag i den kommende uge vil Rikke besøge forskellige klasser i samfundsfag og sprog for at fortælle om arbejdet i EU, om sin egen personlige rejse til og igennem EU og om, hvad EU gør for os som EU-borgere. ;Ved besøgene vil der blive god lejlighed til at få en snak med Rikke og stille spørgsmål. Se mere på: http://ec.europa.eu/news/eu_explained/110117_da.htm

Udvekslernes blog

På oversættelsesdagen for 2.g'erne den 28/2 blev vores 5 udvekslere bedt om at skrive en blog på deres modersmål.
De havde en god og sjov dag, hvor forskelle mellem Danmark og deres hjemlande blev diskuteret.
På skolens hjemmeside kan I her se, hvad der kom ud af det.

"Et litterært projekt for os, der sluger bøger som delikate iskager, og det asociale - læsningen - gøres til noget socialt. Du møder folk på kryds og tværs til en snak om den gensidige interesse. Og så er der tilmed kaffe og kage!" - sådan lyder anbefalingen fra Signe Borup, som deltager i vores skoles gruppe under Opdigtet Onsdag, som nu har spredt sig til hele landet efter initiativ af den unge skribent og illustrator April Lauring.
Opdigtet Onsdag tager sidste onsdag i måneden dansk litteratur ud af dansklokalet, og gør ordene sanselige, nærværende og inspirerende. Klubben afholdes som café-arrangement på skolen, hvor læseglade elever i hyggelig stemning lytter til forfatternes oplæsning fra 'Månedens Bog', og efterfølgende diskuterer værket. ;Klubben får 'besøg' af forfatteren, der via internet læser op fra bogen og besvarer spørgsmål, som eleverne forinden har stillet via mail, SMS og Facebook.
Forfattere og forlag har tilladt, at der trykkes en særlig gymnasieudgave af værket, som vi læser og diskuterer. De deltagende skoler modtager derfor et antal bøger, så alle elever kan være med uanset økonomisk formåen.
Næste gang er om eftermiddagen den 28. marts i lokale 50, ;og hos os er det dansklærer Susanne Galsøe, som er kontaktperson. ;

Poetry Slam i 1.q



Torsdag den 8. marts havde HF-klassen 1.q i dansk besøg af to professionelle poetry slammere fra København.
De lærte os at skrive digte, og vi blev undervist i, hvordan vi kommer ud med det tilsigtede budskab.
Alle i klassen skrev digte, og dagen efter optrådte tre elever fra 1.q, Stine, Nikolaj Rosander (billedet) og Mathias, på Biblioteket i Hjørring til en dyst i Poetry Slam.
De leverede alle tre et flot digt for det fremmødte publikum. Nikolaj Rosander gik videre til finalen i Poetry Slam og deltager i Ordkraft-festivalen på Nordkraft i april.

Vindere af den kreative opgave på Sprogdagen

Dommerpanelet var på en svær opgave, da de skulle finde vinderen af den kreative konkurrence ved Sprogdagen i sidste uge. Opgaven var en dramatisering af eventyret "Prinsessen på Ærten" foruden en oversættelsesopgave i tilknytning til eventyret. ;Panelet, der bestod af lektor Henrik Gottlieb fra Kbh's Universitet foruden tre af skolens egne engelsklærere, valgte derfor at give både en 1. præmie og en ekstra præmie.
1. præmien (pizza til klassen) gik til 2.b for " stilsikker dramatisering med fornemmelse for eventyrets særegne sprogstil, i en mundret og overvejende rigtig oversættelse.En både musisk og musikalsk dramatisering af eventyret, med alternativ anvendelse af non-rekvisitter: ;egne kroppe. Manuskript u afhængighed imponerende. Mindeværdig præstation ”.
Ekstrapræmien (flødeboller til ;klassen) ;gik til 2.u for "en fræk - i mere end én forstand – opførelse af eventyret. Den dobbelte fortæller var et glimrende påhit."
Til lykke til begge klasser - og tak til alle 2.g'erne for stort engagement ; og kreativitet i opgaven.
;

Tirsdag d. 28. februar fik skolens ; 2.g-klasser (10 i alt) ;mulighed for at boltre sig ;med oversættelsens kunst. Der var nemlig arrangeret temadag, hvor tre af Danmarks kendte eksperter på området var inviteret til at give eleverne inspirationsoplæg. Eleverne var opdelt i mindre grupper inden for engelsk, tysk, spansk, fransk og italiensk.
Lektor Henrik Gottlieb (billedet) ;fra Københavns Universitet holdt det indledende oplæg. Hans forskningsområde er medier og oversættelse, og han har også selv lang erfaring som oversætter. Han talte om oversættelsens store betydning for formidling af budskaber af mange slags og gav eksempler på uheldige og heldige ;oversættelser, hvorigennem han understregede betydningen af i dag at kende mere end et sprog grundigt.
Programmet bød derpå ;oplæg fra to af Danmarks meget anerkendte oversættere: Allan Hilton Anderson, med engelsk som fagområde, har lang erfaring som oversætter af litterære værker og tekstning af ;film/tvudsendelser. Rigmor Kappel-Schmidt, med spansk som hovedområde, er ;også professionel oversætter og kendt for sine oversættelser af flere litterære værker. Begge oplæg var ;indledning til ;den opgave, som eleverne gruppevis ;skulle arbejde med. Efter frokost var der en lidt anden opgave, der indebar både sprogligt arbejde med og dramatisering af "Prinsessen på Ærten".
Der blev fundet en vindergruppe i hvert af de fem sprog, og ;præmien var biografbilletter til de vindende ;hold. Vinderne af eftermiddagens ;eventyropførelse, hvor ;klasserne dystede mod hinanden, ;findes, når bedømmerne senere på ugen er færdige med vurdering af både den dramatiske og den skriftlige del af opgaven.
Dagen var arrangeret som led i det sprogprojekt, skolen har fået støtte til af Undervisningsministeriet. Projektet er bevilget støtte til et års forlængelse, og her vil ;medier og tekstning komme særligt i fokus.
;
;
;

Der er mange fester på Hjørring Gymnasium og HF-kursus, men ingen måler sig i omfang og traditioner med den der finder sted i disse dage. Hele tre aftener fyldes skolen til musical, fællesspisning, Les Lanciers og hygge.
Årets musical "Wonderland" er en fantastisk nyfortolkning af Alice i Wonderland.

Som et led i Hjørring Gymnasium og HF's øgede fokus på særligt talentfulde og motiverede elever, har vi i år også for første gang oprettet et frivilligt talenthold i samfundsfag. Holdet henvender sig primært til elever på A-og B-niveau, som har et ønske om at lære endnu mere om samfundsforhold end den daglige undervisning giver mulighed for. Her er der mulighed for at "nørde" og diskutere med ligesindede, ligesom vi har særligt fokus på udadrettede aktiviteter. I år har vi fx besøgt Spar Nords hovedkvarter i Aalborg, hvor vi havde en livlig diskussion om den europæiske gældskrise med en ekspert på området. Ligeledes har vi netop besøgt Aalborg Universitet, hvor vi talte med en valgforsker, som kunne præsentere de nyeste forskningsresultater og analyser af valgresultatet i 2011. I foråret planlægger vi at kigge nærmere på "Udkants-Danmark", og kunne i den forbindelse fx besøge en lokal virksomhed, jobcentret e.l.
Rent praktisk er undervisningen planlagt med i alt 6-8 eftermiddage á 2-4 timers varighed, med overskuelig forberedelse. Det er vigtigt, at undervisningen ikke ligner den "almindelige" samfundsfagsundervisning, så vi tager udgangspunkt i lidt anderledes materiale, som fx universitetsafhandlinger, ligesom vi lægger stor vægt på elevaktivitet. Eksempelvis kan eleverne holde oplæg for hinanden eller selv finde egnet materiale. Eleverne er også selv med til at vælge, hvilke emner vi skal beskæftige os med.
Det har foreløbig været en stor succes med et hold på 14 dygtige og engagerede elever, som virkelig kan løfte hinanden og få nogle spændende diskussioner på et højt fagligt niveau.
Hvis man er intereresseret i at høre nærmere, er man meget velkommen til at kontakte Søren Asbjørn (SA) eller Claus Sand (CS) - det er også stadig muligt at springe på dette års hold.

Invitation til Studiekreds 2012/13

For 3. år i træk inviterer gymnasiet til studiekreds for alle interesserede. Emnet i denne sæson er ;ideer, videnskab og kunst fra romantik til verdenskrig, altså perioden fra ca. 1850 til 1914.
Studiekredsen består af 6 aftener i vinterhalvåret, og hver aften starter kl. 19.00 og varer til ca. 21.00. Tre af skolens lærere underviser, og de kommer ind på arkitektur, kunst, videnskab og filosofi fra en tid, som i høj grad har haft betydning for ;vores liv ;i dag.
Læs mere i brochuren, som kan downloades her .

Information om studiepraktik: 3.g og 2.hf

Oplev hvad det vil sige at gå på en videregående uddannelse. Læs mere om studiepraktik 2012 her .

09.09.2012

Talent-udvikling

Igen i dette skoleår tilbyder skolen spændende talent-aktiviteter for elever og kursister, der er...

22.06.2012

Gårdboen 2012

Så er Hjørring Gymnasium og HF-kursus' årsskrift "Gårdboen" udkommet. Læs Gårboen her...

Papirløse klasser i nyt udviklingsprojekt

Med skolestart 15. august starter også et udviklingsprojekt i to af de nye 1.g'ere. En klasse er udpeget til at være papirløs ved brug af pc, og en anden klasse med brug af iPad.
I de to klasser vil der fra starten af 1. semester primært blive arbejdet med elektroniske bøger og både elever og lærere vil således afprøve, hvilke fordele der er ved på intensiv måde at anvende pc og iPad i klasserummet og i kommunikationen.
Læs mere om projektets formål.

I Gårdboen kan du læse om livets gang på Hjørring Gymnasium og HF i det forgangne skoleår. Læs blandt andet om en række spændende ekskursioner til udlandet for både elever og lærere i vores digitale udgave af ;Gårdboen, som du finder ; her .

HuskeThule

Har du sjove minder fra THULE-arrangementerne på Hjørring Gymnasium og HF? Del dem på bloggen .
Download festskriftet , udgivet i anledningen af THULEs 100 års jubilæum. (Bemærk: download kan tage lidt tid, da skriftet indeholder en del billeder).

Studie- og ordensregler

Skolens studie- og ordensregler finder du her .

Annoncer
Populære services
Internet  Computer  Kommunikation  Kultur  Underholdning  Restauranter  Restaurationer  Helse  Sundhed  Velvære  Byggeri  Håndværk  Job  Uddannelse  Undervisning  Pizzeriaer  Forbrugsgoder  Reklamebureauer  RESTAURANTS  Transport