[email protected]EVU er sekretariat for de faglige udvalg for henholdsvis el- og vvs-uddannelsen.
Vi servicerer Dansk El-Forbund , TEKNIQ ; samt ; Blik- og Rørarbejderforbundet i uddannelsesspørgsmål.
Kontakt os, hvis du har brug for information om el- og vvs-uddannelserne.
EVU - Højnæsvej 71, 2610 Rødovre - tlf.: 3672 6400 - fax: 3672 6433 -
[email protected]Det faglige udvalg for vvs-uddannelsen har udarbejdet en række praktikvejledningen jf. BEK nr. 1518 § 78 stk. 1-4. Vejledningerne er udarbejdet som et værktøj, der skal sikre dialogen mellem skole, virksomhed og elev med det formål at styrke elevens uddannelse.
Der er udarbejdet en vejledning til hvert praktikophold inden for specialerne:
- Vvs’e
- Vvs- og energispecialist
- Vvs og blikkenslage
- Ventilationsteknike
- Rustfast industrimontø
Vejledningerne kan downloades her – og skal benyttet fra d.d. for så vidt angår elever på vvs-uddannelsen version 6.
Det faglige udvalg for elektrikeruddannelsen har udarbejdet nye praktikvejledninger til praktikperioderne. Praktikvejledningen er et dialogværktøj mellem elev, erhvervsskole og praktikvirksomhed. Vejledningen informerer praktikvirksomheden om elevens uddannelsesmål i praktiktiden i virksomheden. Ud over at være et dialogværktøj, er praktikvejledningen også elfagets praktikerklæring jvf. BEK nr. 1518 § 78 stk. 1-4.
Vejledningerne kan downloades her – og skal benyttet fra d.d.
Mandag d. 28. februar 2011
Elbranchen er i vækst, og der stilles store krav til branchens medarbejdere om at kunne håndtere flere og mere komplekse tekniske systemer og opgaver. Det betyder, at kravene til uddannelse af vore unge stiger. Derfor har TEKNIQ og Dansk El-Forbund taget initiativ til en ny uddannelse - eux-elektrikeren.
Eux-elektrikeruddannelsen er for den fagligt dygtige og ambitiøse unge, som har mod på at tage to uddannelser på samme tid - en elektrikeruddannelse og en gymnasial uddannelse. Med et eux-bevis i hånden får den unge både et svendebrev som elektriker og et eux-bevis, som fx giver direkte adgang til at søge ind på en videregående uddannelse.
Læs mere om eux-elektrikeruddannelsen i brochurerne ” EUX Elektriker – det ambitiøse valg ” (folder, der henvender sig til elever) eller ” EUX elektrikeruddannelsen - et ambitiøst valg for unge og virksomheder ” (folder, der henvender sig til virksomheder).
Der blev lørdag eftermiddag overrakt præmier til landets bedste lærlinge ved DM i Skills, der blev afviklet i Odense Congress Center.
I VVS-konkurrencen blev det Tobias Bøndergaard, der er i lære hos L&H Rørbyg A/S i Herning og går på Herningsholm Erhvervsskole, der tog sejren i vvs-konkurrence mod tre andre vvs-lærlinge.
Konkurrencen bestod i år i at lave en energirigtig løsning i form af en varmepumpeinstallation, hvor varmepumpen var centrum i opgaven, og den skulle kunne energien til varmtvandsbeholder og gulvvarmekreds. Formålet var at vise hele villaens relation til varmepumpen i mindre målestok
De øvrige deltagere i VVS-konkurrencen var:
Ross Mcmillan, der er i lære hos Thorvald VVS & Energi i Bramming og går på Hansenberg i Kolding
Peter Flink, der er i lære hos Henrik Jensen VVS A/S i Korsør og går på EUC Sjælland i Næstved
Søren Ravnsbæk Jensen, der er i lære hos Haugaard og Omegns VVS A/S i Valby og går på Teknisk Erhvervsskolecenter i Gladsaxe
, blev udnævnt til danmarksmester i arbejdsmiljø.
Der blev lørdag eftermiddag overrakt præmier til landets bedste lærlinge ved DM i Skills, der blev afviklet i Odense Congress Center.
På el-området var det Magnus Lund Nielsen, der er udlært hos StepTech Aps i Aalborg og gik på Technology College Aalborg, der løb af med årets mester-skab i konkurrence mod fire andre lærlinge.
Her var der fokus på energioptimering i konkurrencen. Der skulle udføres en teknisk installation indenfor stærk- og svagstrøm, hvor intelligente installationer i forhold til energioptimering og styring af lys, varme og ventilation var fremtrædende.
De øvrige deltagere i el-konkurrencen var:
Christian Elkrog Aksglæde, der er udlært hos Lindpro A/S i Haarby og gik på Svendborg Erhervsskole
Mathias Krog Winther, der er udlært hos Thisted El-Forretning ApS og gik på Den Jydske Haandværkerskole i Hadsten
Kasper Svendsen, der er udlært hos El Huset Glumsø i Glumsø og gik på EUC Sjælland i Næstved
Nicolai Jæger Zacheriassen der er udlært hos Sv. Aa. Nielsen as i Sla-gelse og gik på Selandia Center for Erhvervsuddannelse i Slagelse.
Vvstek 2012 til AutoCAD er nu klar - og programmet samt installationsvejledning ;kan hentes her .
Vvstek 2012 er en tillægsapplikation til AutoCAD 2012 udviklet til brug i undervisningen inden for vvs-området. Vvstek 2012 indeholder en række hjælpefunktioner samt de almindeligste symboler til brug ved tegning af vvs-installationer. Vvstek 2012 understøtter IBB-regler for lagstrukturer og understøtter de visuelle muligheder i nyeste version af AutoCAD.
Pr. 1. maj 2012 bliver det obligatorisk at få gennemført eleftersyn, hvis der i forbindelse med en hushandel tegnes en ejerskifteforsikring.
Her er det nødvendige kursus, der klares på blot 1 dag. Kurset udbydes på 18 skoler i Danmark.
Der ydes tilskud til kurset fra Elbranchens Kompetenceudviklingsfond på 550 kr. pr. deltagende medarbejder ansat efter overenskomst mellem Tekniq og Dansk El-Forbund. Der kan endvidere søges om VEU-godtgørelse, da kurset holdes i AMU-regi.
» Vis ansøgningsskema til ELSYN
» Se folder om ELSYN her
En række virksomheder inden for vvs-branchen har primært sine forretningsområder inden for tag- og facadeområdet og udfører aldrig eller kun sjældent opgaver inden for vvs-området. Disse virksomheder har også mulighed for at uddanne lærlinge inden for specialet vvs og blikkenslager. Virksomheden skal så ved indgåelse af en uddannelsesaftale sikre, at lærlingen får sin praktik på vvs-delen, herunder rørarbejde, enten som værkstedsundervisning på en erhvervsskole eller i en anden vvs-virksomhed.
Vvs-delen, herunder rørdelen, udgør ca. 15 % af den samlede uddannelsestid på 4 år. Det vil sige ca. 10 uger af uddannelsestiden på skolen og ca. 5 måneder af praktiktiden. Praktiktiden vil dog kunne bero på en individuel vurdering.
Praktiktiden for vvs-delen, herunder rørdelen, fordeles derfor mest hensigtsmæssigt således, at der er ca. 3 måneders praktik mellem skoleperiode 1 og 2 og ca. 2 måneders praktik mellem skoleperiode 2 og 3.
Læs mere i pjecen ” At være en praktikplads i blikkenslage
anchen ”
;
Tirsdag d. 04. september 2012
EVU har den 1. september budt tre nye medarbejdere velkommen. Det drejer sig om Andreas Christoffersen, der er ansat som konsulent. Andreas skal primært beskæftige sig med statistikker og meritafklaringer. Michael Rongsted er ansat som konsulent i EVU – og skal beskæftige sig med IT, ;kampagner og mesterskaber. Martin Frederiksen er ansat som konsulent i tidsstudieafdelingen på elområdet.
Den 17. september byder vi endnu en ny medarbejder velkommen. Det er Kenneth Hansen, der er ansat som grafiker og kommunikationsmedarbejder. Hermed er "holdet" i EVU igen fuldtalligt.
Fredag d. 14. september 2012
DM i Skills gennemføres i januar 2013 i Aarhus. Dette mesterskab omfatter også elever fra både Vvs-energiuddannelsen og elektrikeruddannelsen.
Udvælgelsen af deltagere til DM foregår via deltagelse i først skolemesterskab - og derefter deltager de bedste elever fra skolemesterskaberne i regionsmesterskaberne.
De regionale mesterskaber gennemføres i løbet af september og oktober 2012 – du kan læse mere om disse her Regionale mesterskaber for Vvs’ere og Regionale mesterskaber for elektrikere .
Du kan læse meget mere om DM i Skills på Skillsdenmarks hjemmeside.